Jesse Brom SugarFam
Jesse Brom over Wereld Diabetes Dag

Woensdag 14 november, vandaag is het Wereld Diabetes Dag, een mooi moment om terug te kijken op 2 maanden SugarFam.

Het is een rustige ochtend. Ik open mijn Instagram en zie allerlei berichten over Wereld Diabetes Dag voorbijkomen. Dit is gelijk een van de dingen die me het meeste bij is gebleven van de afgelopen tijd: Wat is de Diabetes Community toch een geweldige groep! In een tijd waar je steeds meer hoort over de “slechte invloed” van Social Media is dit wel het bewijs dat het ook anders kan. Veel positieve berichten en mensen die elkaar echt steunen. Niet omdat ze elkaar kennen of vrienden zijn, maar omdat ze dezelfde ziekte hebben en elkaars problemen kennen.

Iets anders wat me verbaasde over deze community, was de openheid, zeker in Amerika. Mensen die zelf beschilderde OmniPods dragen en er alles aan doen om de ziekte op te leuken. Niet achter de schermen, maar gewoon openlijk op Instagram waar iedereen het kan zien.

Toen wij met SugarFam 2 maanden geleden begonnen met dit project had ik nooit verwacht dat mensen positief zouden zijn over ons product en ons wilden helpen. Een voorbeeld hiervan is een telefoontje met het DiabetesFonds. Als student zonder plan aankloppen bij zo’n organisatie met de vraag of en hoe we elkaar kunnen helpen. Veel organisaties hadden gevraagd of ik het even op de mail wilde zetten, om hier vervolgens nooit meer op te reageren. Bij het DiabetesFonds was dit anders. Zij namen ons juist erg serieus en kwamen met leuke suggesties en ideeën. Dit heeft er allemaal voor gezorgd dat we met onze eerste actie € 112,- hebben opgehaald voor het DiabetesFonds.

Die bijdrage leveren, voelt goed. Niet alleen op het gebied van geld maar ook op het gebied van aandacht en betrokkenheid. Ik denk zelf dat het erg belangrijk is om mensen bewust te maken van de ernst van deze ziekte en dat kan niemand alleen, dat zullen we samen moeten doen. Er is toch geen betere dag dan dit te doen op Wereld Diabetes Dag?!

Zelf studeer ik Commerciële Economie aan de HZ University of Applied Sciences. Een leuke opleiding, maar ik worstel vaak met het Commerciële deel. Ik merk vooral dat mijn hart niet vervuld raakt van heel veel geld verdienen. Dat is ook waarom ik zo enthousiast ben over SugarFam. Dit bedrijf is voor mij een kans om mijn Marketing & Sales kennis in te zetten voor een project, waar geld verdienen niet het hoofddoel is. Er is ruimte voor leuke projecten. Een voorbeeld hiervan zijn onze SugarDaddy T-shirts. Een aantal werknemers van SugarFam wilden graag een T-shirt laten maken en verkopen, en nu zijn ze er! Niet omdat we hier rijk van worden, maar omdat het gewoon erg leuk is om ze te ontwerpen, foto’s te maken en ze vervolgens andere mensen blij te kunnen maken met een T-shirt. Als dan vervolgens ook nog eens wordt besloten om een deel van de opbrengst te doneren aan het DiabetesFonds, dan ben ik helemaal blij.

Ja, het is een leerzame ervaring zo’n Student Company, maar vooral ook erg leuk!

Nu zijn we ongeveer op de helft en verwachten op zeer korte termijn de OmniPod Covers binnen te krijgen. Dan gaat het pas écht beginnen!

Share:

Leave a Comment

Your email address will not be published.

TOP

X