#Insulit De OmniPod

Zoals inmiddels wel bekend, maken wij hoesjes voor de OmniPod. Maar wat is de OmniPod nou eigenlijk en waarom maken we juist hier hoesjes voor?

De OmniPod is een draadloze insulinepomp die je op het lichaam draagt. Je bestuurt de pomp met je Persoonlijke Diabetesmanager (PDM). Dit doe je door de koolhydraten die je binnenkrijgt in te vullen op je PDM. De PDM stuurt dan een signaal door naar de Pod dit signaal geeft aan hoeveel insuline de pomp moet afgeven. De OmniPod wordt geproduceerd door Insulet , via hen kan je een proef-pakket aanvragen. Als je de Pod via de zorgverzekering krijgt dan heb je een grote kans dat je die via Mediq Direct Diabetes krijgt. In de toekomst zal Mediq ook Covers van ons gaan aanbieden. Zij zijn erg betrokken geweest bij de ontwikkeling van onze hoesjes.

Maar waarom hebben wij juist voor deze insulinepomp hoesjes gemaakt? In eerste instantie omdat Eyenalem zelf de Pod draagt en zij met het idee kwam (zoals te lezen in haar blog). Daarnaast leent het design van de Pod zich erg goed voor een hoesje.

De OmniPod

TOP

X