Eyenalem met haar OmniPod
Eyenalem Huisman met haar OmniPod

Hallo,

Mijn naam is Eyenalem Huisman, en ik wil jullie iets vertellen over mijn leven met diabetes.

Ik heb al 18 jaar diabetes. Toen ik een halfjaar oud was kwam mijn moeder hierachter, het is voor mijn moeder een hele moeilijke tijd geweest met veel ziekenhuisbezoeken. Het is dat ik een vechter ben, anders was ik er niet meer geweest volgens de dokter. Ik heb 17 jaar lang acht keer op een dag insuline moeten spuiten en bloedglucose meten. Dit is natuurlijk erg uitputtend.

Sinds een halfjaar ben ik drager van de OmniPod®. In het begin was dit erg lastig, want je moet je koolhydraten tellen. Dat betekent dus elke keer op de verpakking van een product kijken hoeveel koolhydraten erin zitten en daarna afwegen hoeveel je van het product eet. Mijn suiker is veel constanter nu ik gebruik maak van de OmniPod® en ik zit veel lekker in mijn vel. Veel voordelen dus!


Het enigste nadeel aan de OmniPod® is dat je het systeem 24/7 op je lichaam draagt. Het kastje op je lichaam zit er wit (medisch) uit. Veel mensen vragen wat je op je lichaam draagt. Ik kan me voorstellen dat dit voor kinderen erg vervelend is en dat ze zich daardoor anders voelen dan andere.

Met school kreeg ik de kans om een eigen onderneming te starten tijdens het semester genaamd ‘student company’.

Tijdens deze student company dacht ik: hoe mooi is het om kinderen die zich anders voelen dan andere door het dragen van een OmniPod® een kans te bieden om zich niet langer te hoeven schamen?

Er bestaan op de markt stickers die je op de OmniPod® kan plakken, het nadeel is dat de OmniPod® om de drie dagen vervangen moet worden, dus na drie dagen wordt de sticker weggegooid. Toen kwam het idee om een case te maken die herbruikbaar is, net als een telefoonhoesje. Met leuke printjes en leuke quotes.

Hieruit is het bedrijf SugarFam voortgekomen, waar cases worden verkocht voor de OmniPod®.

Share:

Leave a Comment

Your email address will not be published.

TOP

X