Afgelopen meivakantie was ik een lekker weekje weg naar Malaga; even tot rust komen na een turbulente periode, heerlijk! Na een middag toeren door de bergen keek ik op mijn telefoon zag een gemiste oproep. Het voicemailbericht wat ik daarna terugluisterde was een grote verassing! Deze bleek van Joni Hendrix (Marketingafdeling Jong Ondernemen) afkomstig, met de vraag of wij misschien wilde presenteren op de Global Entrepreneurship Summit op 4 juni in Den Haag. Even gegoogeld wat dat was, een ondernemerscongres gehost door Mark Rutte? Daar zeg je natuurlijk geen nee tegen. Even overlegd met de rest van de Fam (de andere eigenaren van SugarFam) en teruggebeld. We waren er snel bij en Jong Ondernemen was enthousiast! Het was nog even afwachten of we daadwerkelijk ook mochten presenteren, spannend!

Iets meer dan een week later kregen we het verlossende bericht dat we met z’n tweeën een presentatie mochten geven! Supergaaf, maar hoe ga je dat dan vormgeven? Een presentatie op een internationale ondernemerscongres in het Engels, dat is wel even iets anders dan de pitches die we tot nu toe hebben gehouden. Samen met Eyenalem en Joni hebben we de inhoud bedacht, om vervolgens met onze docenten van de HZ te zorgen dat het verhaal en het Engels klopte. 

Op de maandagavond voor de grote dag nog een laatste paar keer oefenen en naar bed, de wekker om 6:00 en ‘s ochtends snel (maar goed voorbereid!) naar de trein. In Den Haag aangekomen zagen we overal vlaggen in de kleuren van de GES en de beveiliging was ook wat (nogal) opgeschroefd. 

Eenmaal binnen in het World Forum was het best even wennen, alles en iedereen was super sjiek aangekleed. Eenmaal over de cultureshock heen zijn we naar de sessie Future Now Health: Virtual Space geweest, een sessie over de toekomst van data in de gezondheidszorg. Een interessante sessie waar o.a. de Minister van Volksgezondheid en de grote baas van Philips spraken. 

Na de sessie zijn we even gaan lunchen, om daarna naar ‘onze’ zaal te vertrekken. De zaal was perfect, niet te groot en niet te klein. Nog even met Jong Ondernemen en de andere sprekers overlegt waarna de eerste toeschouwers de zaal al binnen liepen. 

Half 2 was het, de zaal zat bijna vol, vooral met andere (jonge) ondernemers uit allerlei landen. Ik geloof dat er wel 20 verschillende nationaliteiten aanwezig waren. Toen begon het, Tako Rietveld deed de introductie en vervolgens vertelde de directeur van JA Europe over de programma’s en mooie projecten die zij opzetten om ondernemerschap te stimuleren. Kort daarna waren Eyenalem en ik aan de beurt. Best wel even spannend toen we naar voren moesten komen! Eenmaal in de presentatie ging het vanzelf; iedereen in de zaal was super enthousiast en er werd meerdere keren geapplaudisseerd. Dat zorgde wel voor wat extra vertrouwen. Na afloop werden we overspoeld met complimenten, goede vragen en tips voor de toekomst.

Na ons sprak Joonas Ahola over zijn ervaring met JA Europe en zijn bedrijf MeetingPackage.com. Daarna sloot Mariolein van der Plas, directeur van Jong Ondernemen, af met een mooi verhaal over Jong Ondernemen en de vraag aan het publiek hoe we ondernemerschap onder jongeren kunnen bevorderen. Er kwamen erg veel reacties op de vraag van Mariolein, wat volgde was een mooie discussie over (jong) ondernemerschap. 

Toen de sessie afgelopen was werden we belaagd door enthousiaste mensen uit allerlei landen die ons met van alles wilden helpen. Geweldig! Super veel waardevolle gesprekken gehad en nieuwe ideeën opgedaan. 

Wij willen dan ook via deze weg Jong Ondernemen en JA Europe nogmaals hartelijk bedanken voor deze unieke ervaring!

Global Entrepreneurship Summit 2019 World Forum
The Hague, 4 june 2019. Ges 2019 World Forum.
Share:

Leave a Comment

Your email address will not be published.

TOP

X